dashboards…

CCSliveircddblivedcsircddbstatusref028dplususers

ccs zoektwitter

D-Star Linking V 3.0CCSnet

na 6 jaar stopt dstarvlaanderen ermee…

Het was in het najaar 2008 dat we dstarvlaanderen on line plaatsten. Een website voor Oost- en West-Vlaanderen want groter was digital voice toen nog niet in het land. Veel opgestoken in die 6 jaar en hopelijk hebben jullie er ook veel aan gehad. En ook mensen ontmoet die minder digitaal ingesteld waren: schrik voor de nieuwe dingen (of om hun onkunde te verbergen). Sommigen zagen het allemaal helemaal anders…. Maar op die 6 jaar vooral veel nieuwsgierige amateurs ontmoet op zoek naar kennis. En amateurs die voor nieuwe inzichten zorgden, graag een handje hielpen in de mast of met linux. Vrienden gemaakt… Bedankt.

Het werkje D-Star linking, dat ondertussen aan versie 3 toe is,  is het Frans vertaald en zelfs in het Zweeds. (Download de Zweedse versie hier : Hur länka D-Star.pdf_[Lk2576] ) Het is vandaag letterlijk duizenden malen gedownload. Hoe vaak het gekopieerd werd, doorgemaild en gedownload via andere websites is niet te overzien. Dank aan iedereen voor de steun.

Tijden veranderen… en het zou niet juist zijn enkel in het D-Star kringetje te blijven draaien terwijl er meer te beleven valt. Dstarvlaanderen stopt dus binnenkort…

… maar niet mijn passie voor DV.

Digital Voice is meer en meer een deel geworden van het radio-amateurisme en daarom verbreden we de horizon van Dstarvlaanderen: we stoppen ermee om met iets nieuw te beginnen.

DMR raak ingeburgerd en de eerste testen met System Fusion zijn lopende. Spannend. Ook op HF is er DV te beleven: Free DV en andere ontwikkelingen. Niet dat we D-Star opzij zetten, integendeel we blijven er mee bezig…   Maar vandaag horen we D-Star naast DMR  en System fusion te zetten. Wat zijn het voor een systemen en wat zijn het niet. Is DMR iets voor amateurs of is System  Fusion dat eerder ? Of heeft D-Star toch veel meer om het lijf ? Hoe klinkt het en wat kunnen de toestellen. En veel belangrijker : wat kunnen ze niet ? Wat mag ik van DV op HF verwachten en wat heb ik er voor nodig ? En hoe werkt het allemaal ? Allemaal vragen die me bezig houden en hopelijk ook jou. Allemaal  vragen  waar we nu al de antwoorden op zoeken. En wat we vinden kan je binnenkort hier lezen. Maar ook alles over nieuwigheden en ontwikkelingen in DV en aanverwanten: we gaan het op de voet volgen.

D-Star heeft de amateur wereld getriggerd voor meer Digital Voice. Daarom heel binnenkort een nieuwe project, een nieuwe naam en een nieuwe vlag.

Kom regelmatig op deze pagina terug. Of volg ons op twitter voor meer over de start van het nieuwe project.

We starten met de shoot-out van de ICOM ID-51, de  Hytera PD785G en Yaesu FT-1DE : we leggen ze samen op de rooster.

tot heel binnenkort ! Patrick ON4PN ; )

Dank aan John PA0ETE http://www.pa0ete.nl/

DV mega Ambe 3000 zo goed als klaar

Nederland. Guus PE1PLM werk naarstig voort aan zijn projecten. De AMBE3000 zorgt voor de digitaal/analoog, en vise versa, omzetting en codereing dvmega3000van het microfoon en luidspreker signaal. Een basis digitale transceiver heb je met de combinatie DV Dualband radio, Arduino MEGA en de AMBE3000. DVAP functionaliteit is ook ondersteund . Door het gebruik van de Ambe 3000 komt zelfbouw DMR een stap dichterbij. Ook C4FM fusion behoort tot de mogelijkheden. Hoed af voor Guus ! Druk op de foto voor een grotere versie. Meer over PE1PLM’s project hierTip : ON3FV – redactie ON4PN

Stopt ON0VA nu met D-Star ?

Zulzeke Oost-Vlaanderen. Stopt ON0VA nu met D-Star of hoe zit dat ? Er zijn 2 frequenties beschikbaar voor Voice bij ON0VA en daarmee 3 modes (D-Star, DMR fotoen C4FM) bedienen kan uiteraard niet. We kiezen op termijn voor de meeste mogelijkheden: 2 frequenties en toch 3 modes: C4FM en analoog FM op VHF en D-Star op UHF.  Een verscheurende keuze. Dat beseffen we …. Kiezen is altijd verliezen op een af andere manier. Neen dus, de D-Star repeater gaat niet weg, hij is even uit om dekking te geven aan het DMR netwerk. Die dekking zal binnenkort van een andere lokatie komen. Dat zal hoop en al 2 weken duren. Ten laatste eind september zit ON0VA terug in D-Star. Volg ons op twitter of komt hier regelmatig terug.

Zin om een D-Star repeater in de lucht te zetten ?

Zulzeke. ON0VA is in D-Star voor onbepaalde tijd uit. Dat geeft ons meer ruimte om te experimenteren. Zin om zelf een D-Star repeater in de lucht te zetten ? We geven graag support en alle informatie: mail ons: info@dstarvlaanderen.be

ON0VA naar UHF

Oostvlaanderen Zulzeke. Met het verdwijnen van ON0MWV was er nood aan meer D-Star dekking op UHF in de regio. Vandaar dat ON0VA van VHF ON0VA broken clouds (c) dstarvlaanderennaar UHF gaat: 145.5875 wordt 438.225 shift  -7.6 . Opgelet bij het herinstellen van je toestel  : ON0VA  C  wordt ON0VA  B. De VHF frequentie wordt nu gebruikt voor repeater met  -onder m eer- proefnemingen. Om de 10 minuten er loopt een bericht (in FM) met meer informatie. Een bijgewerkte versie van repeaters in D-Star hier of druk op de foto links. Deze verhuis is mogelijk maar tijdelijk.   Eigen berichtgeving.

D-STAR repeater Satelliet: tests zijn begonnen

Een eerst test van de D-STAR repeater op de Parrot TabletSat-Aurora satelliet zal naar verwachting duren tot maandag 11 augustus op 437.050 MHz tabletsat-aurora-3(10 kHz Dopplerverschuiving +/-) De TabletSat-Aurora werd, zoals we al eerder berichten, gelanceerd met 11 andere satellieten vanop Dombarovsky in de buurt buurt van Yasny op donderdag 19 juni, 2014. De D-STAR GMSK Papegaai Repeater kan tot acht seconden van spraakberichten opnemen en uitzenden en heeft 0,8 watt in een sprietantenne. Er zijn twee andere transceivers op de satelliet in GMSK .Ze zenden telemetrie gegevens op 435.550 MHz en 436.100 MHz. Hun vermogen kan worden afgesteld door  signalen vanuit het grondstation : 0,8 en 2,0 watt. TabletSat-Aurora heeft ook een downlink op 8192 MHz.Dmitry Pashkov R4UAB meldt de resoluten test op zijn website op  . Vertaling via google van de webbladzijde naar het Nederlands zit hier of druk op de foto.  Track hier waar de satelliet momenteel hangt  Tip: ON7DS | ON4VLM | bron : Southgeqatearc.org | eigen berichten

D-Star netwerk: stand van zaken

on0dstEr is beweging in  D-Starland: ON0MWV, ON0BAS, ON0SNW : de stand zaken klik hier of druk op de foto.