dashboards…

CCSliveircddblivedcsircddbstatusref028dplususers

ccs zoektwitter

D-Star Linking V 3.0CCSnet

zomertijd ook voor IC 2820 en ID 31, 51 en 7100

Van de redactie. Zondag ochtend is het weer zomertijd. Opgelet: de klok die via het GPS signaal van de juiste tijd voorzien wordt loopt utc offsetniet vanzelf mee met de zomertijd. De klok van je TRX dus UTC +2 instellen.

 

DVMega en Raspi: goed voor een hotspot met toekomst

Nederland Zeeland Bijgaand een foto van een board  dat  PE1PLM gemaakt heeft met de tot  nu toe beschikbare DVMEGA modules. Druk op de foto voor een grotere versie. Verder zegt Guus: “Het is DVMEGA on RPI_RAeen board van 4 X 5 cm, met daarop een ATMEGA328 holding DVMEGA  firmware. En een ADF7021 radio in UHF configuratie. Inmiddels wordt de DVMEGA ondersteund in de G4KLX  software en is de frequentie dan ook in te stellen. Je steekt (stacked) het board op de RPI en je hebt een stand  alone hotspot.”
Guus  werkt nu aan de koppeling naar de AMBE om zo de transceiver  compleet te maken. In eerste instantie zal de AMBE 2020 gebruikt worden om het systeem te testen. Uiteindelijk  zal de transceiver voorzien worden van de AMBE 3000. Deze is qua vocoder compatible met D-Star en DMR. De rest van de  DVMEGA hardware is reeds geschikt voor DMR. Een brug naar het vervolg ? ON4PN | PE1PLM

D-Star Voice decoderen zonder ambe chip

Brazilië Tot voor kort was het enkel mogelijk om D-STAR-headers te decoderen met behulp van DSD 1.6 of dstar.exe en een RTL-SDR usb stick ontvanger.  Maar het was niet mogelijk om spraak te decoderen. PU2VLW laat in een video zien dat de laatste DSD versie 1.7 ook geschikt is voor decoderen van D-STAR audio (zijn post is in het Portugees dus we raden het gebruik van Google vertalen aan). Hij toont een video met een aantal voorbeelden van D-STAR-decodering. Nog niet perfect zoals D-Star toetellen met de Ambe-chip klinken, maar bemoedigend !
DSD 1.7 kan op dit moment worden gedownload via GitHub repository. Aanwijzingen om DSD 1.7 installeren onder windows zijn hier te vinden, voor Linux staat dat bij de GitHub repository. Meer hier.

bron: rtl-sdr.com | eigen berichtgeving

update settings voor de IC 80 / 880

Van de redactie Er is veel veranderd UPDATE880naar frequenties: er zijn frequenties bijgekomen en er zijn er verdwenen. De icf file voor je 80/880 kan je hier downloaden noCALL880DSTARVL. Let wel: je callsign niet vergeten in te vullen en de GPS checksum mocht je een GPS aangesloten hebben. Alle op en aanmerkingen welkom !

Frequentietabel en status update 15 feb 2014

http://www.dstarvlaanderen.be/blog/repeaters/repeater-hitspot-tabel/

Icom komt met nieuwe touchscreen d-star transceiver met roaming

Japan.  Icom heeft een nieuwe d-star transceiver op stapel. Het wordt een dualbander met touchscreen. Leuke extra feature is de roaming functie: de transceiver schakelt zelf naar de dichtsbijzijnde repeater. Ook is een android app voorzien waardoor de tansceiver via je smartphone kan gebruikt. Meer info: http://www.icom.co.jp/release/20140130/ of druk op de foto.

DVMEGA: dualband dongle binnenkort beschikbaar.

Nederland De eerste serie DV Radio Hotspots is uitverkocht en node Adapters zijn in gebruik. Enkel het schema en firmware beschikbaar: zo kan iedereen zdvmegaelf kiezen hoe het er moet uitzien. Begin Feb. zijn er nieuwe DV Radio hotspots beschikbaar. Samen met een Arduino UNO heb je dan een rode dongle. Maar dan wel dualband. Jonathan (G4KLX) ondersteund nu ook DV MEGA in zijn software.  Zowel DV Node Adapter als DV Radio Hotspot worden ondersteund. Er waren wat probleempjes  met te brede zwaai; de ID-31,ID51 en IC7100 hebben het liefst niet te diep gemoduleerd. Maar dat blijkt allemaal opgelost. Verder zegt Guus PE1PLM : ” De komende tijd ga ik me bezig houden met de koppeling naar de AMBE en PCM3500. De volgende stap naar de transceiver dus.” We zijn erg benieuwd ! De website is van dit opmerkelijk project is vernieuwd.: www.dvmeganl.auria.nl . Druk/klik hier of op de foto. Daar staan de laatste schema’s, firmware en uiteraard een bestelformulier. ON4PN | PE1PLM